Om kören

Stockholms Bulgariska Damkör bildades 1992 och består av c:a 12 svenska kvinnor som sedan lång tid ägnat sig åt östeuropeisk sång, dans och musik. Repertoaren består av bulgarisk folkmusik, arrangerad för damkör. I texterna möter man oftast den traditionella folkvisans kärleksmotiv.

Vi har arbetat mycket på att försöka hitta den genuint bulgariska röstklangen, och får ibland höra att man lätt glömmer att alla körmedlemmarna har nordiskt ursprung.

Engagemangen för Stockholms Bulgariska Damkör sträcker sig från privata födelsedagsfester till församlingsafton på Kungliga Slottet och allmänna konserter i T-banan. Våren 2012 firade vi vårt 20-års jubileum på fullsatta ”Stallet” i Stockholm.

Kören har under åren byggt upp en stor repetoaire tack vare en av Bulgariens främsta sångerskor och körpedagoger, Maria Leshkova som har varit med från starten 1992. Maria Leshkova har under åren varit i Stockholm ungefär vartannat år, och där emellan har kören repat på egen hand. Vi har även haft äran att lära oss mer sånger via den duktiga körledaren Michael Deltchev under det senaste året.