Framträdanden

2014

29:e mars. Konsert i Leksands Kyrka, tillsammans med kören Qvinnoväsen.

2013

11:e augusti. Vi uppträdde  på svenska casinon festival, på Estradscenen.

26:e maj. Vi sjöng på Tidaholms Körfestival. Mer info hittar ni här.

8 april. Vi inledde året med en mer än fullsatt konsert på mysiga Kafé Klavér. Tack alla som kom!

2012

Vi inledde jubileumsåret 2012 med att bjuda hit Maria Leshkova till Stockholm för att arbeta med oss som en förberedelse till 24 mars då vi höll vår stora fullsatta Jubileumskonsert på Stallet med Maria Leshkova, Mihail Dinchev, Lachezar Karadzhov och Ika Nord som gästartister. Stefan Bornelius skrev en mycket uppskattande recension i Folkmusik & Dans 2/2012.

2011

24/9 deltog vi på Kabaré Reflex i Kärrtorp. Vi var med i en fantastisk kabarékväll med bl.a. nycirkus och rysk-svensk stå-upp. Publiken satt till bords på scenen och avnjöt god middag medan underhållningen pågick.

27/8 deltog vi i Hagalundsdagen och sjöng ett halvtimmesprogram på torget i Blåkulla.

15/4 sjöng vi in våren i en vänkonsert på Runö folkhögskola.

25/4 var det dags för en ny workshop på Folkkulturcentrum. Vi är glada över att dessa sångtillfällen tycks återkomma varje termin.

2010

28/11 var vi gästartister på Nöjespråmen på Söder Mälarstrand och deltog i det välfyllda programmet där med några sånger.

12/11 var det stödgala för Folkkulturcentrum i Hjorthagen. Vi fanns med bland de stödjande artisterna och sjöng i två avdelningar.

29/10 höll vi ännu en uppskattad workshop i Bulgarisk sång på Folkkulturcentrum.

29/8 medverkade vi i högmässan i Essinge kyrka. Senare på eftermiddagen gjorde en del av kören ett framträdande på Ekermanska Malmgården i samband med ett Viscafé, arrangerat av föreningen Inte bara Visor .

9/4 var det önskerepris på Workshop i Bulgarisk sång på Folkkulturcentrum igen med många glada deltagare.

2009

13/11 höll vi en Workshop i Bulgarisk sång på Folkkulturcentrum i Hjorthagen. Det kom ett tjugotal sånglada personer varav två män. Vi hann lära ut tre sånger under de två timmar vi höll på. En ringdans blev det också på slutet.

26/4 hade vi konsert på Folkkulturcentrum tillsammans med våra stöttande bulgariska gästartister; Nikola Gaidarov på kavalflöjt och Mihail Dintchev med tambura & sång.

22/3 sjöng vi på Biblioteket i Solna Centrum tillsammans med Jan Hammarlund. ”Wienercafé – musik från Europa” var rubriken på programmet. Herta Fischer hade arrangerat och det serverades kaffe och Sachertårta. Herta ackompanjerade Jan Hammalund på några Schubertsånger som inledde och avslutade hans del av programmet.

2008

8/3 på Kvinnodagen medverkade vi på Folkkulturcentrum i I FÖRMÖDRARS FOTSPÅR arrangerad av Gröna Kvinnor, Elin Wägner Sällskapet & Framtiden i våra händer.

19/9 Förband till Theodosii Spassov på Stallet, Stockholm.

Medverkan i Bulgarisk TV i samband med körens resa till Balchik i Augusti.

16/5 Medverkan i Folkkulturcentrums Vårkonsert.

2007

5/12 Nordeas kontor i Västberga.

16/10 Bulgariska ambassaden, medlemsmöte i Svensk-Bulgariska föreningen.

10/10 Grünewaldsalen i Konserthuset, vid en mottagning för bulgariske presidenten med bl a kungaparet och prinsessan Victoria i publiken.

24/9 Älvsjömässan, Route.

17/6 Kalmar kyrka (i Bålsta), sommarkvällskonsert i samband med aftongudstjänst.

25/5 Utomhuskonsert Dieselverkstan, Sickla.

13/5 Vårkonsert på Folkkulturcentrum.

17/3 Musikmuseet tillsammans med Södra Bergens Balalaikor.

8/3 Högalidskyrkan, i samband med en konsert då pengar samlades in till stöd för kampen mot kvinnlig omskärelse i Egypten.

2006

16/12 Fyren i Kärrtorp, i samband med att Kulturkaféet där firade 10-årsjubileum.  Samt Konstakademien, i samband med Ida Isakssons och Gösta Silléns utställning där.

24/11 Konsert på Runö folkhögskola.

12/5 Restaurang Babajan vid Etnografiska museet.

9/5 Vara Konserthus.

6/5 Konsert på Runö Folkhögskola.

2005

Juli-augusti. Nästan hela kören åkte ner till Bulgarien och var där i tio dagar. Först i Maria Leshkovas födelseby Ichera i bergen i nordöstra Bulgarien. Där hade vi kurs och fick lära oss nya sånger att lägga till vår repertoar. Sedan besökte vi folksångsfestivalen i Koprivshtitsa, en annan by i bergen, längre västerut. Vi var inte inbokade för att sjunga på festivalen men när vi väl var där blev det både inspelning av bulgarisk TV och ett framträdande på festivalens internationella scen.

29-30/4 Balkanvindar på Teater Pero i Stockholm. Det var ett program som vi gjorde i samarbete med en grupp dansare under ledning av Eivor Underdal.